Jídelní lístek

Saláty

 
Vegetariánský salát –variace barevných salátových lístků Lollo Rosso, Biondo a rajčat, okurky papriky, spirálky z čerstvé ředkvy a mrkve, chia semínka a jáhlový popkorn

5,10
  120 Kč  
Salát Capresse s mozarelou, rajčaty a čerstvým bazalkovým pestem

5,7,10
  90 Kč  
Salát se salátových lístků a čerstvou zeleninou s grilovaným lososem a krutony

1, 3, 4, 5, 7, 10
  135 Kč  
Salát s kuřecím masem a marinovanou červenou řepou, dijónská vinegreta

5,10
  125 Kč  
Gurmánský salát – variace barevných salátových lístků a rukoly s parmskou šunkou, hoblinkami parmazánu,přelitý dijonskou vinegretou

5,7,10
  145 Kč  
K salátům doporučujeme:

 
Čerstvě rozpečená bageta s bazalkou a parmazánem

1,3,5,7,11
  35 Kč  
Čerstvě rozpečená bageta s máslem a česnekem

1,3,5,7,11
  35 Kč  
Bageta

1,3,5,7,11
  20 Kč  
2

 
Studené předkrmy

 
Terina Foie Gras – paštika z husích jater a s pěnou z husích jater s Calvadosem a jablky na toustu, fíková marmeláda.

1,3,5,7,8,11,12
  295 Kč  
Jablkovým kouřem zauzená kachní prsa – Magret de canard, na salátku z rukoly, zakápnutým lanýžovým olejem.

1, 3, 5, 7, 10, 11
  285 Kč  
Tataky z lososa( losos upravený na japonský způsob) s marinovaným lilkem v portském víně, sezamovým tvilem, nakládaným růžovým zázvorem,wasaby a speciální sójovou omáčkou

1, 3, 4, 5, 6, 7, 11
  240 Kč  
Carpaccio z tuňáka Sashimi se smaženou ústřicí, přelité olivovým olejem s citrónem, toust

: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11
  285 Kč  
Carpaccio z cukety marinované v olivovém oleji a citrónu, s parmazámen a se zmrzlinou z červené papriky , toust

  150 Kč  
Teplé překrmy

 
Plátky hovězí argentinské svíčkové podávané na horkém talíři s rozmarýnem, parmazánovou stříškou a rukolou

5,7
  240 Kč  
Grilované krevety, salátek polníček se sušenými rajčátky

  220 Kč  
Krab Softshell, smažené jarní závitky, wasaby majonéza, sojová omáčka s čerstvým zázvorem

  280 Kč  
Telecí brzlík s hříbkami a omáčkou Cassis, košíček z listového těsta plněný grilovanou zeleninou

  250 Kč  
Polévky

 
Japonská lososová polévka podávaná s čerstvým lososem, japonskými pohankovými nudlemi

2, 4, 6, 7, 9, 14
  165 Kč  
Polévka dle denní nabídky

  55 Kč  
Polévka z telecích drštek v čerstvě rozpečeném chlebu

1,3,5
  80 Kč  
Krémová polévka dle nabídky šéfkuchaře s krutóny

1,3,5,7
  65 Kč  
Steaky a grilované masa

 
Steak z pravé svíčkové Argentina
Tento malý kulatý steak u nás známý jako klasický biftek se krájí z hovězí svíčkové, většinou ze střední části.

7
220g   450 Kč  

300g   520 Kč  
2. Steak z vysokého roštěnce (Rib eye) – Uruguay
Je prorostlý tukem, takže bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk dává tomuto steaku typickou chuť. ( V restauraci též pod francouzským názvem Entrecote).

7
300g   400 Kč  
Flank steak (Bavette Flanchet) - Francie
Široký kus plochého svalu ze spodní části pupku z mladého býka - excellent quality , výkrmové chovy Charolaise Limusine --zvířata se volně pasou, jsou dokrmována kukuřicí pro dosažení špičkové struktury mezisvalového tuku

7
300g   350 Kč  
Maminha
Trip Tip steak neboli Maminha je část mezi ořechem a květovou špičkou. Má tvar nepravidelného trojúhelníku a vyznačuje se křehkým vláknem a tukovým krytím, který propůjčuje steaku výraznou chuť.

7
250g   340 Kč  
Omáčky/Přílohy

 
Gratinované brambory

 
Plněný pečený brambor

 
Steakové hranolky

 
Grilovaná zelenina

 
- omáčka ze zeleného pepře

 
- omáčka z červeného kari

 
- omáčka houbová

 
- omáčka krémová-roqfórová

  60 Kč  
- omáčka z červeného vína a sečuánského pepře

 
Ryby

 
Grilovaný losos na lůžku z bany špenátu s krémovou omáčkou zrukoly a dýňovým gratinem

1,2,4,5,7
  260 Kč  
Bouillabaissa s grilovaným Mořským vlkem

1,2,4,5,7
  330 Kč  
Steak z tuňáka Sashimi s přílohou dle nabídky šéfkuchaře

1,2,4,5,7
  550 Kč  
Candát s omáčkou z červeného vína, s grilovanou zeleninou, domácí bramborové krokety s parmazánem .

1,2,4,5,7
  300 Kč  
Grilovaná sépie na černé rýži Gran Nero .

  285 Kč  
Speciality restaurace

 
Coq au vine- kohout na červeném víně, s tagliatelle

1,3,5,7
  250 Kč  
Pečené kachní prsa Magret de canard, omáčka z červeného vína a likéru Cassis, gratinované brambory

1,5,7
  380 Kč  
Fricase z vepřové panenky připravené metodou Sous vide na rozmarýnu plněné anglickou slaninou,s houbovou omáčkou a bramborovým gratanem dauphinois

1,5,7
  235 Kč  
Plněné kuřecí prso listovým špenátem a mozzarelou ve slaninovém kabátku, Dijónská omáčka, gratinované brambory

1,5,7
  195 Kč  
Telecí ledvinky s liškami a s houbovým krémem, bramborové pyrée

1,3,5,7,8
  210 Kč  
Restovaná Telecí játra připravená metodou Sous videna bylinkách s ratatoille( grilovaná zelenina) a steakové hranolky

1,5,7
  195 Kč  
Telecí Ossobuco alla Milanese, tagliatelle

1,5,7
  290 Kč  
Vepřová žebra 500g pikantní, podávaná se steakovými hranolky

1,5,7
  190 Kč